13 aug 2019 - Stiri

Dancila, despre acuzatiile lui Tariceanu privind functionarea Guvernului din inertie: Probabil se referea la ministrii dumnealui

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că acuzaţiile liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, privind funcţionarea Guvernului din inerţie, probabil fac referire la miniştrii ALDE şi nu la tot Executivul. Dăncilă spune că ar fi preferat ca aceste declaraţii să fie făcute în coaliţie, şi nu în presă.

"Sincer ma surprinde aceasta declaratie ale domnului Tariceanu. Eu cred ca acest Guvern a obtinut rezultate. Domnul Tariceanu are ministri in Guvern. Probabil referirea este la ministrii dumnealui, ca nu poti sa iei in ansamblu si sa judeci toti oamenii dintr-un Guvern. Pentru mine sunt importante alte lucruri, nu sa raspund domnului Tariceanu. Este parerea dumnealui. As fi vrut ca aceasta parere sa fie discutata in coalitie si nu prin intermediul presei. Nu am sa discut despre afirmatiile domnului Tariceanu", a declarat premierul Dancila marti la Dolj.

Prim-ministrul a subliniat faptul ca decizia luata de conducerea PSD privind remanierea Guvernului va ramane.

"Aceste acuzatii nu fac decat sa scindeze iar eu intotdeaun am indemnat la consens si unitate. Cred ca romanii nu au nevoie de astfel de afirmatii facute prin intermediul mass-mediei. Am sa-mi spun parerea in cadrul coalitiei referitoare la aceste aspecte. Atata timp cat in forul PSD s-a luat decizia remanierilor si a reajustarii programului de guvernare si nu o restructurare, vom merge pe linia PSD", a spus Dancila.

Declaratiile vin in contextul in care Calin Popescu Tariceanu a declarat, intr-un interviu acordat MEDIAFAX, ca Guvernul functioneaza din inertie si nu vrea sa faca parte dintr-un Executiv "impotent".

"Pentru mine si pentru colegii mei nu functiile in Guvern sunt importante. Nici pe mine presedinte al Senatului, ca am auzit ca sunt critici care considera ca ALDE nu doreste sa iasa de la guvernare ca eu am sa imi pierd functia de presedinte al Senatului. Complet gresit. Nu vreau sa fac parte dintr-o guvernare impotenta. Am auzit si alte expresii de genul "cainele nu pleaca de la macelarie", vedeti proverbe savante din popor, eu vreau sa ii anunt pe foarte multi ca colegii mei sunt vegetarieni", a declarat, pentru MEDIAFAX, Tariceanu.

Sursa : www.mediafax.ro