13 aug 2019 - Stiri

Cumpanasu: Am cerut reaudierea tuturor din dosarul de rapiri si proxenetism din 2012 din Caracal

Alexandru Cumpănaşu a anunţat, marţi, că i-a cerut procurorului-şef DIICOT audierea sau, după caz, reaudierea, tuturor victimelor şi suspecţilor din cazul de proxenetism şi răpiri din 2012 din Caracal, precizând că a solicitat şi audierea membrilor Parlamentului şi a primarului din Caracal.

"Am solicitat procurorului de caz reaudierea sau audierea tuturor celor care au fost victime sau suspecti in cazul din 2012 din Caracal in cazul de rapiri si proxenetism, am reiterat solicitarea mea de audiere a membrilor Parlamentului si a primarului municipiului Caracal nu intr-o calitate de acuzat, nu am acuzat pe nimeni, ci pentru a furniza informatii pentru ca, practic, dansii sunt principalul factor de coagulare de culegere de informatii de orice fel care vizeaza problemele cetatenilor. Inteleg ca domnul procuror sef va transmite procurorului de caz si acolo se va dispune cand vor fi audiati", a declarat, la iesirea de la sediul DIICOT, Alexandru Cumpanasu.

Procurorii DIICOT au facut, in 18 aprilie 2012, 26 de perchezitii domiciliare, 19 in orasul Bals, 3 in judetul Gorj, 2 in municipiul Targu - Jiu, 1 in judetul Olt si 1 in orasul Filiasi , pentru destructurarea unui grup infractional organizat transfrontalier, constituit pe raza judetelor Olt si Gorj, specializat in traficul de persoane, traficul de minori, proxenetism si spalare de bani.

Anchetatorii sustineau ca cei 50 de membri ai gruparii au racolat nu mai putin de 150 de victime, femei majore si minore, cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani, provenind din judetele Olt, Dolj, Valcea, Arges, Teleorman si Gorj. Victimele erau transportate in Italia si obligate la practicarea prostitutiei in Milano si in zonele adiacente. In acest fel, membrii gruparii au obtinut peste 2.000.000 de euro.

Sursa : www.mediafax.ro