23 mar 2020 - Stiri

Coronavirus: Primul deţinut român infectat cu COVID-19, confirmat luni de autorităţi

Autor: Eduard Popescu

Unul dintre cele 143 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul COVID-19 (coronavirus) este al unui deţinut care a fost iniţial testat negativ, pe 11 martie. Luni, în urma unei noi testări, acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus.

"Unul dintre cazuri este al unui deţinut care în data de 11 martie a.c., a fost transportat de la Poliţia Capitalei la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava pentru probleme medicale. În urma testării realizate astăzi, 23 martie, acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Precizăm că deţinutul a fost izolat încă de la momentul încarcerării, iar la testarea realizată în data de 11 martie a.c., pentru depistarea unei posibile infecţii cu COVID-19, rezultatul a fost negativ", a transmis, luni, Grupul de Comunicare Strategică. 

Până luni, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate şi externate (51 la Timişoara, 17 la Bucureşti, 3 la Craiova, unul la Constanţa şi unul la Iaşi).

De la cea mai recentă informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire. Cinci persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Bucureşti, Craiova Iaşi şi Suceava, au decedat până acum.