11 feb 2019 - Stiri

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei: In privinta OUG 114, exista un inceput de dialog

În această săptămână vor debuta o serie de întâlniri dintre mediul de afaceri şi cei ai Guvernului şi partidelor politice, pe tema OUG 114, pentru a limita impactul prevederilor actului normativ, informează Coalaţia pentru Dezvoltarea României.

La sfarsitul lunii ianuarie, Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR), a transmis o scrisoare tuturor institutiilor cu rol legislativ sau de reglementare din Romania, cu solicitarea de a reanaliza pertinenta masurilor din Ordonanta de Urgenta 114/2018. In sprijinul solicitarii, coalitia a prezentat detalii din perspectiva celor mai importante domenii afectate, precum energie, telecomunicatii, sectorul bancar sau sistemul de pensii private, dar si al impactului la nivelul cetatenilor.

,,Mandatul meu, de a asigura coordonarea CDR pentru urmatoarele sase luni a inceput sub auspiciile unor schimbari de legislatie care nu au facut obiectul niciunei consultari cu mediul de afaceri, dar care au afectat profund zone importante ale economiei", spune Ramona Jurubita, coordonatorul CDR in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019.

,,Ca urmare a scrisorilor noastre s-au deschis cateva canale de comunicare pe care le consideram un inceput de dialog, atat din partea unor ministere, cat si din partea unor partide politice. In aceasta saptamana vor debuta o serie de intalniri si de aceea innoim apelul public, tuturor celor care au primit analiza noastra, sa fie deschisi la dialogul cu mediul de afaceri pentru a limita impactul acestor prevederi.

Dincolo de efectele nefaste ale OUG 114, ramane o intrebare deschisa pe care o vom adresa tuturor decidentilor: exista disponibilitatea de a suspenda aceste masuri pana la identificarea, in urma dialogului, a unor solutii pertinente?

CDR este pe deplin pregatita pentru o discutie ampla privind sustenabilitatea bugetara, sistemul fiscal din Romania si legatura acestuia cu competitivitatea firmelor. Cred ca impreuna putem gasi cele mai bune solutii economice care sa asigure pe termen lung resursele bugetare inclusiv pentru investitii esentiale pentru Romania", spune Ramona Jurubita.

CDR are o coordonare rotativa cu un mandat de sase luni de zile. In perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019 coordonarea este asigurata de Consiliul Investitorilor Straini prin Ramona Jurubita care a preluat mandatul de la Adela Jansen din partea CCIFER. In a doua jumatate a anului coordonarea CDR va fi asigurata de AOAR.

CDR este o initiativa privata, apolitica, construita ca un acord de colaborare prin participarea colectiva a membrilor sai si reuneste organizatii cum sunt Camera Americana de Comert in Romania (AmCham), Camera Franceza de Comert in Romania (CCIFER), Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Camera de Comert si Industrie Romana-Germana (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Straini (FIC), Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) sau Confederatia Patronala Concordia (CPC).

Sursa : www.mediafax.ro