08 aug 2018 - Stiri

Claudiu Florica, Dinu Pescariu si Calin Tatomir raman sub control judiciar in dosarul Microsoft

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât, miercuri, să menţină măsura controlului judiciar faţă de Claudiu Florică, Dinu Pescariu şi Călin Tatomir, trimişi în judecată în dosarul licenţelor Microsoft.

Dinu Pescariu a fost prezent, miercuri, la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru a-si sustine cererea de ridicare a controlului judiciar. Omul de afaceri a reiterat ideea potrivit careia el nu a facut niciun denunt.

"(S-a judecat -n.r.) contestatia vis-a-vis de revocare controlului judiciar pe care am fact-o noi. (...) alte probe in afara de declaratii mincinoase nu exista. Date de denuntatorul Dorin Cocos. (...) Usor toate lucrurile ies la suprafata. (...) O sa vedeti cand va incepe procesul, o sa fie surprize multiple, placute pentru unii mai putin placute pentru altii", a declarat Dinu Pescariu.

Decizia este definitiva.

DNA a dispus, in luna septembrie a anului 2017, trimiterea in judecata a fostul ministru Gabriel Sandu, a fostului sef al Microsoft Romania Calin Tatomir si a oamenilor de afaceri Claudiu Florica si Dinu Pescariu in dosarul Microsoft. Acestia sunt acuzati ca au prejudiciat statul cu peste 51 de milioane de euro.,,In conditiile in care, in luna aprilie 2009 expira contractul comercial privind inchirierea de licente Microsoft nr. 0115RO/15.04.2004, inculpatul Sandu Gabriel, in calitate de ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale, cu incalcarea dispozitiilor legale si la instigarea inculpatilor Florica Claudiu Ionut si Pescariu Dinu Mihail, a depus diligentele necesare pentru incheierea unui nou contract de inchiriere software", a aratat DNA la acea vreme.

Acest lucru nu se putea realiza decat prin organizarea unei licitatii publice in conditiile OUG 34/2006 privind achizitiile publice, au mai precizat procurorii.

Potrivit DNA, in acest context, Pescariu si Florica, in calitate de reprezentanti in fapt/drept ai societatii D.Con.Net AG, pentru a fi favorizati in castigarea licitatiei publice, prin intermediul unui om de afaceri, au luat legatura cu ministrul de la acea vreme, Gabriel Sandu, caruia i-au si platit in acest scop suma de 2.196.035 euro (pentru aceste fapte, prin Sentinta nr. 258/24.03.2016 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Penala, in dosarul nr. 1191/1/2015, au fost condamnati Cocos Dorin si Sandu Gabriel pentru trafic de influenta).

,,In urma intelegerii avute de Pescariu Dinu Mihail si Florica Claudiu Ionut cu ministrul Sandu Gabriel, acesta din urma a aprobat documentatia de atribuire aferenta procedurii de licitatie deschisa, initiata pentru ,,Achizitionarea dreptului de utilizare de produse software prin inchiriere cu optiune de cumparare". Documentatia care a stat la baza licitatiei (referat de necesitate si caiet de sarcini) continea conditii restrictive nejustificate de participare la licitatia organizata de catre MCSI, fiind favorizata in acest mod D.Con-Net AG, in calitate de lider al unei asocieri din pare facea parte si firma Dim Soft SRL", a mai precizat sursa mentionata.

Sursa : www.mediafax.ro