13 oct 2021 - Stiri

Ciolos, dupa negicieri: ,,Vom prezenta un Guvern in Parlament si daca ajungem la un acord, si daca nu"

Premierul desemnat Dacian Cioloş susţine că USR va prezenta un Guvern în Parlament şi dacă formaţiunea va ajunge la un acord cu PNL şi UDMR, şi dacă nu. Comitetul Politic al USR, care va analiza programul şi echipa de guveranre, se întruneşte duminică.

Biroul National al USR a discutat, miercuri seara, toate scenariile dupa intalnirea initiata de Dacian Ciolos, prim-ministru desemnat, cu presedintii PNL si UDMR si cu presedintele grupului minoritatilor nationale din Parlamentul Romaniei.

In asteptarea deciziilor din cele doua partide, Comitetul Politic al USR a fost convocat pentru duminica, de la ora 18:00, unde umeraza sa fie analizat si aprobat programul de guvernare si echipa guvernamentala.

,,Pentru mine, in calitate de prim-ministru desemnat de presedintele Romaniei, lucrurile sunt clare. Vom cauta sa reformam coalitia cu PNL si UDMR si pentru asta fac tot ce este posibil pentru a negocia o formula de guvernare cu presedintii celor doua partide. Insa, in paralel cu aceasta incercare de negociere, am luat cateva decizii pentru ca avem un calendar clar si scurt pentru a prezenta un guvern in Parlament si asta se va intampla si daca ajungem la un acord, si daca nu.

In aceste conditii, Biroul National al USR a decis sa continue discutiile cu fostii parteneri, in paralel cu redactarea unui program de guvernare si propunerea unei liste de ministri. Dorinta noastra e refacerea coalitiei, iar in cazul in care negocierile dureaza mai mult decat perioada formala sau esueaza e nevoie sa oferim o solutie functionala pentru un nou guvern", a declarat Dacian Ciolos.

Intalnirea la care au participat miercuri Dacian Ciolos, Florin Citu si Kelemen Hunor s-a incheiat fara ca liderii sa fi ajuns la o concluzie.

Sursa : www.mediafax.ro