30 mai 2020 - Stiri

Cinci membri ai Guvernului, amendati dupa petrecerea de ziua premierului Orban. Toti s-au autodenuntat

Poliţia Capitalei a anunţat, sâmbătă seara, că cinci membri ai Guvernului au fost amendaţi, după ce au apărut într-o fotografie fumând sau fără măşti de protecţie în biroul premierului Ludovic Orban. Acesta a declarat că incidentul a avut loc de ziua lui, pe 25 mai.

Astfel, doi membri ai Executivului au fost sanctionati cu cate doua amenzi contraventionale fiecare, in cuantum de 3.000 de lei pentru fiecare persoana, pentru nepurtarea mastii de protectie sanitara si pentru fumat in spatii in care acest lucru este interzis. In poza se vede cum Ludovic Orban fumeaza si nu poarta masca, la fel si ministrul de externe, Bogdan Aurescu.

Astfel, suma de 3.000 lei provine din amenda pentru lipsa măştii în spaţii închise (2.500 lei, valoarea maximă) şi fumatul în birou (500 lei, valoarea maximă).

Alte doua persoane au fost sanctionate cu amenda in valoare de 2.500 de lei pentru fiecare, pentru nepurtarea mastii de protectie sanitara. Fara masca in poza sunt Virigil Popescu si Lucian Bode.

A cincea persoana a fost sanctionata cu amenda contraventionala in valoare de 1.000 de lei pentru purtarea mastii de protectie in mod necorespunzator.

Cel mai probabil cea de cincea persoana sanctionata este vicepremierul Raluca Turcan, care se vede si in poza, purta masca insa era trasa pe barbie.

Surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX ca toti membrii guvernului s-au autodenuntat. Ei au sunat la politie si au anuntat ca au incalcat legea.

,,Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astazi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei , doua amenzi in valoare cumulata de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevazut de lege, pentru fumat si nepurtarea mastii in spatii inchise", au transmis reprezentantii Guvernului.

O poza in care premierul fumeaza, in biroul sau, in care mai sunt si alti ministri, a devenit virala. Ludovic Orban a precizat, pentru MEDIAFAX, ca poza a fost facuta cu ocazia zilei sale de nastere si ca, daca este nevoie, va plati amenda pentru ca a fumat intr-un spatiu inchis.

 

Sursa : www.mediafax.ro