28 sep 2020 - Stiri

Certati cu legea, realesi primari

Certati cu legea, apreciati de oameni.

Cu condamnari la activ sau anchetati in prezent, mai multi alesi din tara se intorc la primarie sau obtin un nou mandat. Printre ei, Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4 si noul primar al Sectorului 5.

Piedone a obtinut peste 28 la sutadin voturi, cu aproape trei procente peste contracandidatii sai, social-democratul Daniel Florea si liberalul Cristian Bacanu. Cristian Popescu Piedone si-a dat demisia din functia de primar al Sectorului 4 pe 4 noiembrie 2015.

S-a intamplat la cateva zile dupa tragedia de la Colectiv, atunci cand mii de oameni i-au cerut in strada demisia si l-au acuzat ca a dat autorizatie de functionare clubului in care s-a produs tragedia.

Intre timp, Piedone a primit o condamnare de opt ani si jumatate de inchisoare, in prima instanta, pentru abuz in serviciu. Judecarea apelului abia a inceput la Curtea de Apel Bucuresti, iar urmatorul termen este fixat miercuri. Pana la pronuntarea unui verdict final, Piedone se bucura de prezumtia de nevinovatie si spune ca judecata poporului a invins.

Si-a anuntat candidatura in cercul de prieteni inca de la inceputul verii, iar oamenii care ii cereau demisia in strada dupa episodul Colectiv l-au votat acum cu incredere. '

'Daca in club erau si copiii mei as fi spus la fel, ca nu am gresit'', le-a spus Piedone judecatorilor, anul trecut.

La Baia Mare, Catalin Chereches a obtinut al treilea mandat dupa ce a primit peste 41% din voturi.

In trecut, Chereches a fost judecat pentru coruptie, iar in 2016 a fost chiar suspendat din functie. Si-a reluat mandatul dupa ce Curtea de Apel Cluj i-a ridicat masura controlului judiciar.

In vara anului trecut, Agentia Nationala de Integritate a constatat diferente nejustificate in valoare de aproape 3 milioane de lei intre averea si veniturile realizate de Catalin Chereches.

Un nou mandat a obtinut si Traian Ogagau la Primaria Sangeorz Bai. Acesta a fost exclus din partid dupa mai multe probleme cu legea.

Recent, un video in care isi umileste fiica minora, tinand-o la perete, in genunchi, dezbracata si cu mainile ridicate, a devenit viral. Ogagau are deja doua condamnari la activ, ambele in prima instanta. Ultima a venit dupa ce primarul a refuzat sa fie testat pentru a i se determina alcoolemia in timpul unui control in trafic chiar in orasul pe care il conduce.

Un caz similar s-a petrecut la Sotrile, in Prahova, unde a fost ales un primar condamnat pentru pornografie infantila.

Lucrurile s-ar putea schimba pe viitor, dacainitiativa "Fara penali in functii publice", aflata in plin proces de legiferare in Parlament, va intra in vigoare. Documentul propune ca persoanele condamnate definitiv la inchisoare pentru savarsirea cu intentie a unor infractiuni sa nu mai poata fi alese in administratia locala, in Camera Deputatilor, in Senat sau in functia de presedinte al statului.

Sursa : www.mediafax.ro