31 iul 2020 - Stiri

Ce se va intampla in cazul in care PSD schimba OUG cu alocatiile majorate. Avertismentul ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a avertizat PSD că dacă vrea să modifice în Parlament OUG privind majorarea alocaţiilor, se va ajunge la oprirea plăţilor pentru copii.

Intrebata vineri la finalul sedintei de Guvern ce se va intampla daca PSD va modifica in Parlament ordonanta care prevede cresterea cu 20% a alocatiilor pentru copii, Violeta Alexandru a declarat ca orice interventie va duce la blocarea sumelor suplimentare.

,,In momentul in care PSD face acest lucru, vor opri platile pentru copii, ca sa intelegem care este consecinta. Incepand de sambata, Ordonanta isi are aplicare in practica, ne pregatim pentru cresterea prevazuta in OUG. Orice masura ia PSD, inseamna oprirea, blocarea sumelor suplimentare in alocatie", a spus Alexandru.

Potrivit acesteia, daca PSD isi permite acest lucru si vrea sa nu mai fie acordati acesti bani copiilor doar pentru a face un joc politic, va trebui sa raspunda romanilor de ce in luna urmatoare copiii nu vor primi sumele marite.

,,Orice tentativa a PSD de a bloca sau de a schimba textul ordonantei inseamna sa blocam platile", a mai spus ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus ca Ordonanta care prevede majorarea alocatiilor a fost adoptata in sedinta de Guvern de vineri. Anterior, ea anuntase ca aceasta prevede dublarea etapizata a alocatiilor pentru copii pana in 2022. Prima majorare ar urma sa aiba loc la 1 septembrie.

Sursa : www.mediafax.ro