11 apr 2018 - Stiri

Casa Alba: Donald Trump considera ca are dreptul sa-l demita pe procurorul special Robert Mueller

Preşedintele american Donald Trump consideră că are dreptul de a îl demite pe procurorul special Robert Mueller, care anchetează ingerinţele Rusiei în scrutinul prezidenţial american, a declarat Sarah Huckabee Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, potrivit site-ului postului CNN.

"Am fost informati ca presedintele are cu certitudine puterea de a lua aceasta decizie", a declarat Sanders in legatura cu posibilitatea demiterii lui Mueller, la o zi dupa ce agentii FBI au descins la biroul avocatului personal al lui Trump, dupa ce au obtinut un mandat pe baza unor informatii primite de la Mueller. Sanders a mai afirmat ca presedintele este de parere ca investigatia a mers prea departe.

Numerosi lideri politici americani l-au avertizat pe Trump sa nu il demita pe procurorul special care coordoneaza anchetele in cazul ingerintelor Rusiei in campania electorala si al presupuselor contacte intre apropiati ai presedintelui Donald Trump si oficiali rusi.

In prezent, procurorul special Robert Mueller poate fi demis de procurorul general adjunct Rod Rosenstein, dupa ce procurorul general Jeff Sessions s-a recuzat din anchetele privind campania din 2016.

Sursa : www.mediafax.ro