22 iul 2021 - Stiri

Care vor fi cele 5 intrebari de la referendumul pentru legea anti-LGBT din Ungaria. Lista completa

Ungaria va organiza un referendum privind legislaţia care limitează predarea în şcoli a unor informaţii despre homosexualitate şi problemele transgender la sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor, a declarat joi şeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban.

Intr-o interventie la un post de televiziune din Ungaria, ministrul maghiar al Justitiei, Varga Judit, a confirmat setul de intrebari ce ar urma sa fie adresat la referendum. Cu toate Varga Judit a precizat ca acestea pot suferi modificari.

Ministrul maghiar a precizat la hir TV ca referendumul va avea loc in finalul acestui an sau inceputul anului viitor, iar intrebarile sunt umatoarele:

Cu toate acestea acestea mai pot suferi modificari.

Sunteti de acord cu organizarea pentru minori in scolile publice a educatiei sexuale fara acordul parintilor? Sunteti de acord cu promovarea in randul minorilor a tratamentelor privind schimbarea de gen? Sunteti de acord sa fie disponibile minorilor tratamentele de schimbare de gen? Sunteti de acord ca minorilor sa li se arate, fara nici o restrictie, continut media cu caracter sexual care le poate influenta dezvoltarea? Sunteti de acord ca minorilor sa li se prezinte continut media ce priveste schimbarea de gen?

Saptamana trecuta, Comisia Europeana a initiat actiuni in justitie cu privire la modificarile aduse legilor privind educatia si protectia copilului in Ungaria.

Intrebata de referendum, Comisia Europeana a declarat ca nu interfereaza in metodele alese de statele membre de elaborare a politicilor, desi a considerat masura una discriminatorie.

Masurile, care au fost contestate de comunitatea LGBT, interzic utilizarea materialelor care "promoveaza homosexualitatea si schimbarea de gen" in scoli, aparent ca o masura de prevenire a abuzului asupra copiilor.

Sursa : www.mediafax.ro