07 nov 2018 - Stiri

Calin Popescu Tariceanu, despre o cerere de urmarire penala pe numele sau in dosarul Microsoft: Nu am primit nicio instiintare

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, referitor la cererea de urmărire penală care ar fi fost emisă pe numele său că nu a primit nicio înştiinţare. În spaţiul public au apărut informaţii că s-ar fi cerut urmărirea sa penală în dosarul Microsoft.

In spatiul public au aparut informatii pe surse, citate de Antena 3, ca procurorii DNA ar fi cerut Senatului urmarirea penala a lui Calin Popescu Tariceanu, actualmente presedinte al Senatului, pentru luare de mita in perioada cat a fost in Guvern, fiind vorba despre cauza Microsoft.

Intrebat despre aceasta situatie, Tariceanu a declarat "Nu am primit nicio instiintare".

Reprezentantii Parchetului General au precizat, pentru MEDIAFAX, ca DNA a transmis procurorului gceneral un referat al cauzei in vederea sesizarii Senatului pentru formularea unei cereri de efectuare a urmaririi penale fata de un senator, pentru infractiunea de luare de mita, presupus a fi savarsita in perioada in care acesta a exercitat o functie in cadrul Guvernului Romaniei, fara insa a preciza nume.

Sursa : www.mediafax.ro