10 oct 2019 - Stiri

Calin Popescu Tariceanu anunta conditiile in care va sustine un nou Guvern

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că preşedintele Klaus Iohannis va fi nevoit să numească un nou Guvern pentru a evita prelungirea perioadei de instabilitate. Acesta exclude varianta susţinerii unui guvern tehnocrat şi va pune condiţii noului Executiv în privinţa aplicării măsurilor economice.

"Romania si nici partidele politice nu-si pot permite sa intre intr-o perioada prelungita de instabilitate. E nevoie de un Guvern. Solutiile care sunt la dispozitia presedintelui ma conduc la doua concluzii: fie se face un guvern politic, in jurul celui care a initiat motiunea, PNL. PNL-ul, la randul lui, are varianta sa faca un guvern monocolor sau un guvern de coalitie mai larga. Noi am spus ca nu suntem interesati de aceasta varianta. USR nu vrea. Probabil ca va trebui sa mearga pe o formula de guvern monocolor. A doua varianta este un guvern de tranzitie, pana la alegerile din 2020, pentru ca chestiunea cu alegerile anticipate este o poveste de adormit copiii. 90% din parlamentari nu vor sa-si incheie mandatul. S-ar putea forma un guvern de tehnocrati. Ciolos e pregatit din nou sa devina prim-ministru", a declarat Calin Popescu Tariceanu, miercuri seara, la Romania Tv.

Tariceanu va sustine nou guvern daca va respecta conditiile ALDE pe plan economic, inclusiv alocarea financiara "consistenta" pentru proiectele mari de infrastructura.

"Suntem dispusi sa sustinem noul guvern in anumite conditii: daca nu umbla la cota unica de impozitare, daca nu se intervine la guvernanta corporatista si nu se revine la numiri politice. Mergem cu conditia sa existe o alocare consistenta pe proiectele mari de infrastructura cu cifre foarte clare. Daca masurile care vor incerca sa fie adoptate vor afecta mediul economic, imi pare foarte rau. Eu abia astept sa vedem ce taiem din Ordonata 114 ca sa revenim la o normalitate", a afirmat liderul ALDE.

Totodata, liderul senatorilor ALDE isi doreste ca Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SIIJ) sa ramana functionala.

"Inainte de a se infiinta Sectia Speciala, aceeasi sectie era buna si functiona in cadrul DNA. A scos judecatorii de sub presiunea sub care au functionat. Trebuie sa revenim la o normalitate si aceste abuzuri care s-au intamplat nu trebuiesc musamalizate", a conchis Tariceanu.

Sursa : www.mediafax.ro