26 nov 2021 - Stiri

Cadou de la Guvern: 29 noiembrie 2021, zi libera pentru salariatii din sectorul public

Guvernul a stabilit vineri ca data de 29 noiembrie 2021 să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, având în vedere că marţi, 30 noiembrie, şi miercuri, 1 decembrie, sunt zile libere nelucrătoare conform Codului Muncii.

Potrivit unui comunicat al Ministeului Muncii, prevederile actului normativ nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta din cauza procesului de productie sau specificului activitatii, si nici magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in ziua de 29 noiembrie sau participantilor in aceste procese.

De asemenea, la solicitarea justificata a conducatorului institutiei sau autoritatii publice, prevederea potrivit careia ziua de 29 noiembrie este zi libera ar putea sa nu se aplice.

,,Potrivit documentului aprobat de Guvern, prin centrala Ministerului Finantelor se vor efectua operatiuni de incasari si plati, operatiuni de plati privind serviciul datoriei publice, precum si eventualele operatiuni de debitare dispuse de Comisia Europeana din contul de resurse proprii in lei deschis la Trezoreria Statului. De asemenea, unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, care in data de 29 noiembrie 2021 au scadenta la obligatiile de plata aferente conventiilor de imprumuturi din venituri din privatizare, potrivit scadentarelor de plata anexate acestora la conventiile de imprumut, vor efectua plata sumelor scadente inaintea acestei date", a transmis Ministerul Muncii.

Pentru recuperarea zilei libere, institutiile si autoritatile publice isi vor prelungi corespunzator timpul de lucru pana la data de 31 decembrie 2021.

Sursa : www.mediafax.ro