27 mai 2022 - Stiri

Boris Johnson isi pierde sustinatorii. Un deputat conservator din Marea Britanie demisioneaza din guvern

Boris Johnson îşi pierde susţinătorii, dar pare că va mai rămâne prim-ministru până la finalul mandatului.

Un parlamentar conservator a renuntat vineri la rolul sau de asistent al ministrului de interne al Marii Britanii, declarand ca munca sa a fost patata de ,,cultura toxica" din Downing Street.

Un raport oficial a documentat recent o serie de petreceri ilegale la biroul prim-ministrului britanic Boris Johnson din Downing Street, organizate in perioada restrictiilor pandemice.

Johnson a spus ca si-a asumat responsabilitatea pentru evenimente, dar a refuzat sa renunte.

Deputatul conservator Paul Holmes a declarat ca demisioneaza din rolul sau guvernamental de secretar privat parlamentar la Ministerul de Interne pentru a se concentra pe reprezentarea alegatorilor sai.

,,Este clar pentru mine ca aceste evenimente au creat o neincredere profunda atat in guvern, cat si in Partidul Conservator... Pentru mine este suparator faptul ca aceasta munca in numele dumneavoastra a fost patata de cultura toxica. Numarul 10", a spus el intr-un comunicat.

Alti parlamentari conservatori au transmis presedintelui Comitetului partidului scrisori prin care se solicita un vot de incredere in privinta destituirii sau mentinerii in functia de premier a lui Boris Johnson, care ar fi declansat daca sunt trimise 54 de astfel de scrisori.

Holmes a confirmat pentru Reuters ca nu a scris o scrisoare pentru a cere lui Johnson sa demisioneze.

Sursa : www.mediafax.ro