15 ian 2020 - Stiri

Rechizitoriul dosarului Caracal, confirmat de procurorul general. Gheorghe Dincă, trimis în judecată pentru opt infracţiuni

Autor: Eduard Popescu

Procurorul general Bogdan Licu (foto) a confirmat rechizitoriul dosarului Caracal, constatând că acesta întruneşte condiţiile legalităţii şi că urmărirea penală este completă. Potrivit Parchetului General, Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a nu mai puţin de opt infracţiuni.

"În urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei şi a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică şi Serviciului de îndrumare şi control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, constatând că rechizitoriul  întocmit de către DIICOT în dosarul ,,Caracal” întruneşte condiţiile legalităţii şi temeiniciei, că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă şi există probele necesare şi legal administrate", se arată în comunicatul Ministerului Public, care confirmă că procurorul general Bogdan Licu a confirmat rechizitoriul.

"Prin rechizitoriul confirmat, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului D.G. (Dincă Gheorghe, n.r.) pentru săvârşirea unui număr de 8 infracţiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol - două infracţiuni, omor calificat - două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte - două infracţiuni) şi a inculpatului R.Ş. (Risipiţianu Ştefan, n.r.) pentru săvârşirea infracţiunii de viol", mai scrie în comunicatul Parchetului General. 

Ministerul Public transmite, totodată, că în cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se şi continuarea cercetărilor in rem (cu privire la fapte) sub aspectul comiterii infracţiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane şi trafic de minori.