14 feb 2020 - Stiri

Avocat din Baroul Argeş, reţinut după ce ar fi pretins 2.000 de euro pentru a influenţa completul de judecată

Autor: Eduard Popescu

Procurorii DNA Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a unui avocat din Baroul Argeş, acuzat că ar fi pretins suma de 2.000 de euro de la o persoană condamnată într-un dosar penal pentru a influenţa magistraţii Curţii de Apel Piteşti să dispună o soluţie favorabilă.

Potrivit DNA, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a avocatului argeşean, în stare de arest la domiciliu, după ce acesta ar fi pretins, în noaptea de 30 septembrie 2019, suma de 2.000 de euro de la o persoană condamnată într-un dosar penal.

"Banii respectivi ar fi fost pretinşi de inculpat în schimbul influenţei pe care ar fi afirmat că o are asupra magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Piteşti, care urmau să soluţioneze apelul în dosarul penal în care era judecată persoana respectivă, şi pe care ar fi promis că-i va determina să pronunţe o soluţie favorabilă, de condamnare cu suspendare", transmite DNA.

În seara zilei de 1 octombrie 2019, avocatul ar fi primit de la cumpărătorul de influenţă suma de 5.000 lei, ca parte din suma de 2.000 euro pretinsă anterior.

De altfel, procurorii DNA au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului, până la concurenţa sumei de 5.000 lei, asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatului.

Dosarul a fost trimis Curţii de Apel Piteşti cu propunere de a se menţine măsura preventivă şi asigurătorie dispusă în cauză.