03 dec 2019 - Stiri

Aplicaţia Dosarul Electronic, disponibilă la Curtea de Apel Bucureşti

Autor: Eduard Popescu

De la 1 noiembrie 2019, justiţiabilii implicaţi în dosare la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) pot cere accesul la documente prin intermediul unei aplicaţii online, intitulată "Dosarul Electronic", în baza unei cereri speciale. În aplicaţie pot fi vizualizate toate documentele din dosarele înregistrate la instanţă dupa data de 1 octombrie 2019, iar pentru cele înregistrate anterior acestei date pot fi vizualizate numai documentele emise de instanţă.

Potrivit CAB, în aplicaţia "Dosarul Electronic" pot fi vizualizate documentele din dosarele înregistrate la curte după data de 1 octombrie 2019, iar pentru cele înregistrate anterior acestei date vor putea fi vizualizate numai documentele emise de instanţă (încheieri, hotărâri judecătoreşti).
 
Practic, de fiecare dată când se doreşte accesul la dosar se face o cerere separată, după care se primeşte un e-mail cu ajutorul căruia se creează accesul la dosarul electronic. CAB asigură că accesul la dosarul electronic se face în condiţii de maximă siguranţă, dosarul electronic fiind accesibil numai părţilor din dosar ori reprezentanţilor legali/convenţionali (mandatar, procurator, avocat  ales,  consilier juridic etc.) în baza cererii trimise către instanţă.
 
"Vă recomandăm ca, în dosarele instanţei, să completaţi şi să trimiteţi cererea de comunicare documente în format electronic (care cuprinde obligatoriu adresa dvs. de e-mail şi numărul de telefon mobil), pentru a putea beneficia de acces electronic la dosar. Dosarul electronic poate fi accesat din mesajul e-mail pe care îl veţi primi de la instanţă ori de pe site-ul Curţii de Apel Bucureşti", transmite CAB.
 
"Dosarul electronic poate fi accesat din mesajul e-mail pe care îl veţi primi de la instanţă ori de pe site-ul Curţii de Apel Bucureşti. Cererea de comunicare în format electronic a documentelor din dosare este disponibilă în format pdf. Vă rugăm ca documentele şi acţiunile pe care le depuneţi sau le trimiteţi instanţelor din raza curţii să nu fie capsate, ci, cel mult, prinse cu agrafe, pentru a facilita procesul de scanare", mai scrie în anunţul CAB.