24 feb 2021 - Stiri

Apar noutati in dosarul crimei jurnalistei Caruana Galizia, care a socat Malta in 2017. Unul dintre acuzati pledeaza vinovat

Unul dintre cei trei barbati acuzati ca ar fi plasat bomba care a ucis-o pe jurnalista de investigatie Caruana Galizia si-a schimbat marturia din dosar.

Vincent Muscat a pledat vinovat, pentru prima data de la startul anchetei. Imediat, a fost condamnat la 15 ani de inchisoare de catre o instanta din Valletta, capitala Maltei.

Barbatul era in arest din decembrie 2017, la doua luni dupa ce jurnalista a fost ucisa de o bomba amplasata sub masina proprie.

Caruana Galizia si-a dedicat 30 de ani din viata pentru a demasca actele de coruptie din Malta, fiind data in judecata de mai multe ori. Insusi fostul premier maltez Joseph Muscat a devenit tinta criticilor dupa ce jurnalista a scris ca o firma al carei nume a aparut in scandalul Panama Papers era condusa de sotia fostului premier.

,,Scandalul (Panama Papers) a escaladat dupa ce s-a aflat cine conduce acea companie, respectiv sotia prim-ministrului, in fapt chiar prim-ministrul", a declarat Caruana Galizia, jurnalist de investigatie - aprilie 2016.

Ceilalti doi barbati acuzati de uciderea jurnalistei in varsta de 53 de ani, fratii George si Alfred Degiorgio, sustin in continuare ca sunt nevinovati.

O a patra persoana, omul de afaceri Yorgen Fenech, este banuit ca a pus la cale asasinatul si isi asteapta procesul.

Sursa : www.mediafax.ro