13 mai 2022 - Stiri

Angajata ISU Bucuresti, condamnata in dosarul Colectiv, data in urmarire, prinsa in R. Moldova

Angajata ISU Bucureşti Antonina Radu, condamnată în dosarul Colectiv la 8 ani şi 8 luni, care a fost dată în urmărire, fiind emis mandat de arestare european, a fost prinsă în Republica Moldova, a anunţat vineri IGPR.

,,In urma cooperarii politienesti internationale, intre Politia Romana si autoritatile din Republica Moldova, la data de 13 mai 2022, femeia, de 43 de ani, condamnata prin hotararea definitiva a Curtii de Apel Bucuresti, in dosarul Colectiv, a fost localizata, in Republica Moldova", a anuntat IGPR.

Potrivit politistilor, in acest caz, au fost demarate procedurile legale.

Antonina Radu, pompier, condamnata in dosarul Colectiv, a fost data anterior in urmarire nationala, fiind emis mandat de arestare european.

,,Avand in vedere hotararea definitiva a Curtii de Apel Bucuresti, in dosarul Colectiv, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti - Serviciul Investigatii Criminale a pus in aplicare cinci mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea", a transmis Politia Capitalei.

Potrivit sursei citate, o persoana, respectiv Cristian Popescu Piedone, s-a prezentat la sediul unei subunitati de politie, de unde a fost preluata si incarcerata.

,,Alte trei persoane au fost preluate de la domiciliu, iar dupa intocmirea formalitatilor necesare, au fost incarcerate. Pentru o persoana, care nu a fost gasita la domiciliu, a fost dispusa masura punerii in urmarire, fiind emis mandat de arestare european", conchide Politia Capitalei.

,,Fata de numita Radu Antonina Tribunalul Bucuresti - Sectia I Penala a emis MEPI nr. 6253 din data de 12.05.2022, fiind condamnata la 8 ani si 8 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si uzurparea functiei", potrivit Politiei Romane, sectiunea ,,Persoane disparute".

Sursa : www.mediafax.ro