04 nov 2019 - Stiri

Angajat al ITM, arestat preventiv după ce a luat 10.000 de lei mită pentru a nu acorda o amendă de 200.000 de lei unei societăţi cu 11 lucrători la negru

Autor: Eduard Popescu

Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea pentru 30 de zile a unui funcţionar din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti, acesta fiind acuzat că a primit ca mită suma de 10.000 de lei pentru a păsui o societate cu 11 oameni fără forme legale de o amendă de 200.000 de lei şi sistarea activităţii.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a emis azi un comunicat de presă prin care anunţă punerea în mişcare a acţiunii penale a trei inculpaţi, respectiv un angajat din cadrul ITM Bucureşti şi doi reprezentanţi ai unei societăţi comerciale. Astfel, a fost formulată o propunere de arestare preventivă a acestora, propunere admisă de Tribunalul Bucureşti.
 
Concret, reprezentanţii societăţii, prin administrator, i-au oferit funcţionarului ITM suma de 10.000 de lei pentru ca acesta din urmă să treacă cu vederea constatarea şi sancţionarea a 11 cazuri de muncă nedeclarată. 
 
"Din probele administrate până în prezent, a rezultat faptul că (...), funcţionar în cadrul ITM Bucureşti, a primit suma de 10.000 lei (...) pentru a nu constata şi sancţiona 11 fapte contravenţionale de a folosi în procesul muncii persoane care nu aveau încheiat şi înregistrat un contract individual de muncă", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 
 
Primirea la muncă a uneia sau mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă constituie contravenţie şi se sancţioneză, conform legislaţiei muncii, cu amendă de 20.000 de lei pentru fiecare persoană identificată, fără a depăşi valoarea cumulată de 200.000 de lei. 
 
În plus, Codul muncii prevede şi o sancţiune complementară la situaţiile de muncă nedeclarată şi anume sistarea activităţii firmei până la remedierea problemelor şi plata amenzilor. Mai mult, reluarea activităţii fără rezolvarea problemelor identificate de inspectorii muncii poate atrage pedepse cu închisoarea de la şase luni la doi ani. 
 
Cu alte cuvinte, angajatul ITM a primit 10.000 de lei mită pentru a nu acorda companiei în cauză o amendă de 200.000 de lei, echivalentul unui procent de 5%. 
 
Potrivit dispoziţiilor în vigoare, amenzile pentru munca nedeclarată sunt pricinuite de cazurile în care se lucrează cu salariaţi fără ca aceştia să aibă contracte de muncă, cu salariaţi care, deşi angajaţi ca part time, lucrează peste norma de lucru, salariaţi care lucrează pe perioada cât contractele le sunt suspendate sau fără ca acestea să fie transmise în Revisal potrivit legii.