27 mar 2020 - Stiri

Asociaţia Magistraţilor din România: Nu avem voie să rămânem indiferenţi! Să lăsăm de-o parte orice divergenţe

Asociaţia Magistraţilor din România face un apel la colegii magistraţi pentru face donaţii în contextul pandemiei de Covid-19. Cu ajutorul banilor strânşi vor fi cumpărate echipamente medicale ce vor ajunge, ulterior, în spitalelel care au nevoie.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă transmis de Asociaţia Magistraţilor din România: 

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) face un apel public la solidaritate, către magistraţi, în funcţie sau pensionari, precum şi către celelalte profesii juridice, în aceste zile în care nu avem voie să rămânem indiferenţi!

Valorile pentru care am luptat ani la rând ne obligă să fim alături unii de alţii, să ne pese de semenii noştri, nu numai prin cuvânt, ci şi prin faptă. Aceasta este atitudinea pe care AMR a promovat-o şi a materializat-o de multe ori, pe parcursul a peste un sfert de veac de existenţă, prin programele umanitare organizate sub egida „Magistraţii cu şi pentru voi”.

Dorim ca şi acum să contribuim la ajutorul de care ţara, personalul medical, oamenii de lângă noi au acută nevoie. De aceea, vă rugăm mai cu seamă pe voi, dragi colegi, să ne ajutaţi ca să ajutăm. Să lăsăm de-o parte orice divergenţe pe care le-am avut în diferitele probleme ale sistemului de justiţie, în ultimii ani, să ne lepădăm de orgolii şi să facem un gest care, pentru cei atinşi de boală şi pentru cei ce ne îngrijesc, poate face cât o lume.

AMR a deschis, în mod special, următoarele conturi bancare în care puteţi face donaţii:

  • RO05RNCB0086000508620001 – CONT ÎN LEI;
  • RO75RNCB0086000508620002 – CONT ÎN EURO;
  • RO48RNCB0086000508620003 – CONT ÎN USD.

Orice sumă este binevenită, orice sumă poate însemna o şansă la viaţă!

Sumele de bani care se vor strânge vor fi utilizate de îndată pentru cumpărarea de echipamente medicale, în special de unică folosinţă, pe care le vom dona spitalelor/secţiilor ce îngrijesc bolnavi de coronavirus. Vom fi total transparenţi în modalitatea de utilizare a banilor. Argumentul potrivit căruia statul trebuia/trebuie să asigure protecţia adecvată cadrelor medicale este unul nerelevant acum, când vrem şi trebuie să fim de ajutor. 

Ştim cu toţii ce înseamnă dreptul la viaţă (sau credeam că ştim...), dar, fără fapte care să dovedească dacă şi cât ne pasă, rămânem blocaţi în paginile unor tratate de drept. Iar acestea nu pot nici să proteje medicii, asistentele, infirmierele, personalul medical, în general, de răspândirea virusului şi nici să-i îngrijească pe cei ce sunt ori vor fi atinşi de boală.

Asociaţia Magistraţilor din România,

prin jud. dr. Andreea Ciucă