01 aug 2020 - Stiri

Ambasadorul SUA la Bucuresti apreciaza programul Guvernului Orban, dar lauda si ,,curajul" lui Marcel Ciolacu

Prezent la un eveniment desfasurat in statiunea Eforie Nord, ambasadorul SUA a salutat in primul rand cooperarea cu Romania in domeniul militar. "Dar nu doar armata este implicata in acest parteneriat.

Totii romanii au o contributie importanta pentru securitatea si prosperitatea natiunii. Laudam poporul roman pentru actiunile de inlaturare a reminiscentelor comuniste si de construire a unei natiuni puternice, libere si infloritoare din punct de vedere economic, un model regional, un exemplu demn pentru celelalte state membre NATO si UE. Statele Unite sustin in totalitate aspiratiile Romaniei. Relatia SUA cu Romania nu se bazeaza doar pe aparare; colaboram intens cu partnerii romani pentru consolidarea securitatii energetice si diversificarea surselor de energie", a subliniat Adrian Zuckerman, potrivit stenogramei discursului, postata pe site-ul Ambasadei SUA la Bucuresti.

Ambasadorul SUA a laudat si asistenta reciproca in contracararea pandemiei. ,,Pe masura ce avansam, Statele Unite sunt angajate sa asiste Romania pentru a-si atinge potentialul real si a deveni un lider economic european. Premierul Orban a elaborat un program economic ambitios. Programul prevede dezvoltarea imediata a soselelor, autostrazilor, liniilor ferate si altor proiecte de infrastructura de care este nevoie disperata in Romania (...)", a subliniat Zuckerman.

,,Vreau sa mentionez si curajul presedintelui PSD Marcel Ciolacu de a recunoaste ca unul dintre capitolele PSD a fost afectat de infractori si de a incheia acest capitol. Il incurajez sa continue eliminarea persoanelor corupte din PSD. Romania nu poate reveni la coruptia din ultimii ani. Trebuie sa mearga inainte ca o democratie libera si energica de care oamenii au nevoie si pe care o merita", a precizat Zuckerman.

,,Sunt mandru sa particip la acest eforturi si sunt recunoscator Romaniei si Constantei pentru gazduirea armatei americane si pentru ca este un aliat nepretuit al SUA si NATO in promovarea securitatii interne si internationale. Eu si presedintele Donald Trump multumim Romaniei pentru ca este un aliat si un prieten extraordinar", a concluzionat ambasadorul SUA.

Sursa : www.mediafax.ro