02 dec 2019 - Stiri

Admitere INM: 4 candidaţi au răspuns corect la o singură întrebare din 100, obţinând echivalentul notei 0.10

Autor: Eduard Popescu

Patru dintre candidaţii la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (INM) au obţinut, la primă probă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoştinţelor juridice, punctajul 1, ceea ce înseamnă că au răspuns corect la o singură întrebare dintre cele 100. Toţi cei patru au contestat rezultatele, însă nimic nu s-a schimbat după soluţionarea contestaţiilor.

Peste 2.200 de candidaţi s-au încris anul acesta la concursul de admitere la INM pentru unul dintre cele 300 de posturi de auditor de justiţie (200 pentru judecători şi 100 pentru procurori) puse la bătaie. 

Prima probă a concursului a fost una eliminatorie, tip grilă, şi a avut rolul de verificare a cunoştinţelor juridice. Aceasta a constat în 100 de întrebări, câte 25 pentru fiecare din următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal. 

Recent au fost publicate şi rezultatele obţinute de candidaţi la această primă probă, fiind declaraţi admişi cei care au obţinut minimum 60 de puncte, echivalentul notei 6,00 (fiecare răspuns corect a valorat un punct).

Dacă punctajul maxim a fost de 85 (echivalentul notei 8.50), s-au remarcat, în mod negativ, şi patru candidaţi care au obţinut punctajul 1 (echivalentul notei 0.10). Astfel, aceştia au răspuns corect la o singură întrebare dintre cele 100!

Mai mult, toţi cei patru candidaţi au contestat rezultatele, însă punctajul lor a rămas neschimbat şi după soluţionarea contestaţiilor. 

În continuare, următoarea probă din cadrul concursului de admitere la INM este programată pentru 7 decembrie 2019, atunci când va avea loc proba scrisă de verificare a cunoştinţelor juridice la drept civil şi drept procesual civil. 
 
Mai multe detalii despre desfăşuarea concursului de admitere la INM în 2019 şi programul complet am scris aici.