19 sep 2023 - Stiri

Acuzatii la nivel inalt: Georgia invinuieste un fost demnitar de complot. Ucraina este banuita de implicare in rasturnarea guvernului de la Tbilisi

Serviciul de Securitate al Statului a declarat ca a monitorizat un grup condus de Giorgi Lortkipanidze, despre care se presupune ca lucra ca adjunct al serviciului de informatii militare ucrainene si este un fost membru al unui partid pro-occidental din Georgia.

,,Conform informatiilor confirmate si verificate, punerea in aplicare a planului, elaborat de Giorgi Lortkipanidze, ar implica un grup destul de mare de luptatori georgieni aflati in Ucraina si o parte a tinerilor georgieni, de a rasturna guvernul de la Tblisi", se arata intr-un comunicat al serviciului.

La Kiev, purtatorul de cuvant al ministerului de externe, Oleg Nikolenko, a declarat ca Tbilisi ,,incearca sa demonizeze Ucraina" din motive interne.

,,Statul ucrainean nu a intervenit, nu se amesteca si nu intentioneaza sa se amestece in afacerile interne ale Georgiei", a declarat Nikolenko.

Georgia afirma in trecut ca se angajeaza sa adere la UE. Cand i s-a refuzat statutul de candidat anul trecut, Bruxelles-ul a afirmat ca autoritatile georgiene trebuie sa reduca polarizarea politica si sa imbunatateasca institutiile statului.

Relatiile cu Europa au avut de suferit si de la inceputul razboiului din Ucraina, deoarece Tbilisi a evitat sa dea vina pe Moscova, desi .

Sursa : www.mediafax.ro