27 ian 2020 - Stiri

Activitate suspendată la Tribunalul Galaţi, începând de luni

Autor: Eduard Popescu

Judecătorii Tribunalului Galaţi îşi suspendă activitatea începând de luni, până când Guvernul va renunţa la adoptarea proiectului legislativ de eliminare a pensiei de serviciu pentru personalul din justiţie, informează Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul instituţiei.

"Adunarea generală a judecătorilor Tribunalului Galaţi, cu majoritate de voturi, a hotărât suspendarea activităţii instanţei, în sensul soluţionării doar a cauzelor urgente, începând cu data de 27.01 şi până la renunţarea publică de către Guvern a propunerii de abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensiile de serviciu pentru personalul din justiţie", scrie în comunicatul de pe site-ul instituţiei. 

Propunere de eliminare a pensiilor de serviciu ale magistraţilor a generat reacţii puternice din partea reprezentanţilor sistemului de justiţie. 

Astfel, în ultimele săptămâni, judecătorii, procurorii şi personalul auxiliar din justiţie au demarat ample acţiuni de protest din cauza posibilităţii eliminării pensiilor de serviciu, proteste amplificate în ultimele zile, când numeroase intanţe au decis să îşi suspende activitatea. 

Astfel, grefierii au transmis că vor intra în instanţe doar pentru judecarea cauzelor urgente şi a dosarelor cu arestaţi. Luni, în intervalul orar 10.00-12.00, şi marţi pe durata întregii zile, va fi întreruptă activitatea - detalii, aici