24 nov 2022 - Stiri

28 de persoane retinute dupa cele 128 de perchezitii in reteaua salilor de jocuri de noroc

28 de persoane au fost reţinute după cele 128 de percheziţii care au avut loc miercuri în reţeaua sălilor de jocuri de noroc. La percheziţii s-au găsit cocaină, arme şi peste 500.000 de euro. Cei care câştigau mulţi bani în sălile de joc nu intrau în posesia lor.

In urma celor 123 de perchezitii facute miercuri, politistii si procurorii DIICOT au confiscat 8 pungute de cocaina, 40 de kg petarde, o arma cu glont fara autorizare, cu incarcator si 2 cartuse, 2 arbalete, arme albe si peste 500.000 de euro.

Au fost retinute 28 de persoane, iar fata de 7 persoane procurorul a dispus control judiciar.

Perchezitiile au vizat locuintele si imobilele detinute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum si sediile si punctele de lucru ale unor persoane juridice, in Bucuresti si judetele Prahova, Brasov, Iasi, Suceava, Botosani, Tulcea, Constanta, Cluj, Timis, Vrancea, Buzau, Bihor, Valcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacau, Mures si Salaj, intr-un dosar de constituire a unui grup infractional organizat, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal, lovire sau alte violente, distrugere si favorizarea faptuitorului.

,,In cauza s-a retinut faptul ca, incepand cu anul 2018, ar fi fost constituit, la nivel national, un grup infractional organizat care a avut ca scop comiterea, in principal, a unor infractiuni de santaj, avand ca obiect domeniul jocurilor de noroc. Membrii grupului, prin aplicarea a diferite forme de santaj reprezentantilor unor societati comerciale, ar fi urmarit eliminarea concurentei in acest domeniu. De asemenea, prin folosirea unor metode similare si intrebuintarea de acte de violenta, acestia ar fi impiedicat anumiti clienti, care realizau castiguri insemnate, sa intre in posesia acestora. Totodata, ar fi interzis clientilor care generau probleme sa revina in salile de jocuri, ce erau controlate de membrii grupului infractional organizat si ar fi recuperat de la acestia prejudiciile aduse bunurilor din localuri", informeaza Politia Capital.

Sursa : www.mediafax.ro