11 ian 2019 - Instante militare

MApN: A fost sesizat Parchetul Militar privind achizitia corvetelor. Procedura, SUSPENDATA/ Ce suspiciuni exista in acest caz

Secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, l-a informat pe ministrul Gabriel Leş că a sesizat Parchetul Militar al Curţii Militare de Apel, întrucât sunt suspiciuni privind derularea legală a procedurii de achiziţie a corvetelor, achiziţia fiind şi suspendată până la soluţionarea dosarului.

Secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achizitie aferenta Programului de inzestrare esential ,,Corveta multifunctionala", a prezentat ministrului Apararii, Gabriel Les, un raport de informare cu privire la acest subiect, informeaza MApN.

,,Secretarul de stat a adus la cunostinta faptul ca Departamentul pentru Armamente, prin semnatura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel, in temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea in deplina legalitate a procedurii, de natura sa afecteze realizarea interesului national de securitate in ceea ce priveste Programul de inzestrare esential ,,Corveta multifunctionala"", informeaza Ministerul Apararii, printr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, avand in vedere sesizarea catre Parchet, precum si faptul ca, la aceasta data, exista un litigiu pe rolul Curtii de Apel Constanta prin care Santierul Naval Constanta S.A., ca parte la ,,Asocierea dintre Naval Grup Franta si Santierul Naval Constanta S.A.", solicita ,,anularea in tot a HG nr. 48 / 2018", act normativ care fundamenteaza derularea procedurii mai sus amintite, ,,secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, a informat cu privire la suspendarea procedurii de achizitie, pana la clarificarea aspectelor semnalate".

Sursa : www.mediafax.ro