22 mai 2021 - Instante militare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie retrimite dosarul Revoluţiei la Parchetul Militar

,,Restituie la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Parchetelor Militare, cauza privind pe inculpatii Iliescu Ion, Voican Voiculescu Gelu si gl. (rtr.) Rus Iosif, trimisi in judecata prin rechizitoriul nr. 11/P/2014 din 5 aprilie 2019 al acestei unitati de parchet. (...) Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicarea incheierii pentru procuror, persoanele vatamate, partile civile, partile responsabile civilmente si inculpati", se arata in decizia instantei.

In octombrie 2020, Instanta Suprema a decis retrimiterea dosarului Revolutiei la Parchetul Militar, pentru remedierea unor erori.

Inalta Curte a dat termen cinci zile procurorilor militari pentru a indrepta erorile. In caz contrar, dosarul ar fi fost retrimis, in totalitate, procurorilor.

Procurorii Sectiei militare din Parchetul General au trimis in judecata pe 8 aprilie 2019 dosarul Revolutiei din decembrie 1989, in care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus si Emil Dumitrescu au fost pusi sub acuzare pentru infractiuni contra umanitatii.

Dosarul cauzei cuprinde 3.330 de volume, dintre care 2.030 au fost instrumentate dupa 13 iunie 2016.

Sursa : www.mediafax.ro