19 iul 2019 - Curtea Constituţionala

Viorica Dancila, despre decizia CCR referitoare la referendumul din 26 mai: Cred ca presedintele va plati ,,cel putin politic"

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la Bistriţa, că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să îşi asume „cel puţin politic” faptul că întrebarea privind amnistia şi graţierea încalcă limitele privind revizuirea Constituţiei.

Intrebata, vineri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ce pasi va urma dupa decizia CCR, premierul Viorica Dancila a declarat ca presedintele Klaus Iohannis trebuie sa isi asume ca a gresit cand a pus intrebarea privind amnistia si gratierea, la referendum.

,,Vom astepta motivarea CCR pentru a vorbi despre urmatorii pasi pe care trebuie sa ii facem. Este clar ca presedintele Klaus Iohannis trebuie sa isi asume aceasta decizie, care, iata nu este constitutionala. Cred ca asa fiecare dintre noi platim pentru deciziile pe care le luam, cred ca si presedintele Klaus Iohannis va plati politic, cel putin, pentru aceasta decizie", a spus Viorica Dancila.

CCR a respins initiativele legislative ale PNL-USR si PSD-ALDE de revizuire a Constitutiei. Magistratii au decis acest lucru deoarece interzicerea amnistiei si gratierii faptelor de coruptie, prevederi in initiativele legislative depuse, depaseste limitele de revizuire a Constitutiei.

Judecatorii Curtii Constitutionale au avut, joi, in dezbatere proiectele legislative de modificare a Constitutiei Romaniei si au declarat ca prevederile privind interzicerea amnistiei si gratierii persoanelor care au comis fapte de coruptie incalca limitele de revizuire a Legii fundamentale.

Sursa : www.mediafax.ro