11 oct 2021 - Curtea Constituţionala

USR, dupa decizia CCR: ,,A confirmat ce am spus mereu: blatul PNL - PSD"

„CCR a confirmat ce am spus mereu: blatul PNL - PSD din Parlament pentru blocarea moţiunii de cenzură depuse de USR a reprezentat un grav atac la adresa Constituţiei şi statului de drept”, transite deputatul USR, Ionuţ Moşteanu

,,CCR a confirmat astazi (luni - n.r.) ce am spus mereu: blatul PNL - PSD din Parlament pentru blocarea motiunii de cenzura depuse de USR a reprezentat un grav atac la adresa Constitutiei si statului de drept. In motivarea deciziei CCR privind motiunea de cenzura, Curtea spune:

Actiunea Parlamentului de a tergiversa intreaga procedura a motiunii de cenzura, cu consecinta punerii Guvernului in situatia de a nu-si mai putea realiza in conditii optime rolul sau constitutional si a prelungirii starii de incertitudine politica si juridica, reprezinta o rupere a relatiei de echilibru care trebuie sa existe intre puterile statului Remediul juridic nu este cel al incetarii procedurii de control parlamentar, ci, din contra, al continuarii procedurii odata demarate. In consecinta, au fost incalcate prevederile constitutionale privind statul de drept si echilibrul puterilor in stat.

Curtea Constitutionala a spus, negru pe alb, ca Marcel Ciolacu, Florin Citu si reprezentantii PNL si PSD au atentat la statul de drept", scrie pe Facebook Ionut Mosteanu.

El afirma ca CCR constata ca nu a existat nicio suspiciune in privinta semnaturilor.

,,Cat despre asa zisele semnaturi false, tot CCR a spus ca nu a existat nicio suspiciune. Concret, PNL si PSD au mintit. O asa zisa <echipa castigatoare>, impreuna cu PSD, au calcat in picioare, cu buna stiinta, Constitutia, totul pentru a-l face presedinte la PNL pe Florin Citu", conchide Mosteanu.

Curtea Constitutionala a motivat luni decizia prin care a stabilit ca exista un conflict juridic intre Parlament si Guvern pe tema motiunii de cenzura depuse de USR si AUR. In opinia judecatorilor constitutioalisti, blocarea de catre Parlament a dezbaterii si votarii motiunii reprezinta o incalcare a Constitutiei.

CCR a stabilit ca semnaturile de pe pot fi depuse si in copie, nu este obligatoriu sa fie in original, iar presedintele Camerei Deputatilor trebuia sa informeze Guvernul in ziua depunerii motiunii, Birourile Permanente Reunite trebuiau sa se intruneasca si sa stabileasca un calendar pentru parcursul parlamentar al motiunii, iar motiunea de cenzura trebuia dezbatuta si votata cu celeritate in Parlament.

Sursa : www.mediafax.ro