13 iun 2018 - Curtea Constituţionala

Tudorel Toader are raspunsul de la OECDN: Drago Kos, care a criticat decizia CCR, nu a vorbit in numele organizatiei

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, pe Facebook, că Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) i-a răspuns că declaraţiile lui Drago Kos, care a criticat decizia CCR, au fost făcute în nume propriu, nu în numele Organizaţiei.

,,OECD, din corespondenta purtata: Drago Kos nu este seful structurii anticoruptie din OECD. D. Kos este presedintele Grupului de lucru pentru tranzactii comerciale internationale. D. Kos nu a vorbit in numele OECD! <>!", se arata in mesajul pe care Tudorel Toader l-a postat pe Facebook.

Precizarile vin dupa ce, la inceputul lunii iunie, ministrul Justitiei anunta ca se va adresa Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), ca sa i se comunice daca declaratiile lui Drago Kos, care a criticat decizia CCR, au fost facute in nume propriu sau in numele Organizatiei.

"Amenintari de la OECD, sau manipulari interne? Luni dimineata, ma voi adresa OECD pentru a comunica in mod oficial daca afirmatiile dlui Drago Kos au fost facute in nume propriu sau in numele OECD, asa cum acrediteaza titlul materialului intocmit de Ziare.com. Intr-un articol publicat in data de 1 iunie, se afirma faptul ca in numele OECD, dl Drago Kos a facut o serie de afirmatii, de o mare gravitate, la adresa instantei de contencios constitutional romane. Totodata, aceeasi publicatie, citeaza, atribuind aceleiasi surse, de asemenea in numele OECD, afirmatiile potrivit carora "Ministrul vostru al Justitiei va invata curand, intr-un mod dur, ca este intr-o mare eroare.", a scris atunci Tudorel Toader, pe Facebook.

Ministrul Justitiei considera "absolut necesar" sa se faca aceasta lamurire "data fiind gravitatea acestor afirmatii, precum si experiente similare, cand s-au atribuit unor organizatii, precum GRECO, luari de pozitie care ulterior nu au fost confirmate, pentru corecta informare a opiniei publice".

In interviu, seful structurii anticoruptie din cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, Drago Kos, este citat declarand ca "recenta decizie a CCR contravine in mod evident echilibrului puterilor in stat in tara dvs si independentei sistemului judiciar".

Sursa : www.mediafax.ro