21 oct 2020 - Curtea Constituţionala

Tomac arata spre USR ca a facut intelegere cu PSD. Dovada? Postul obtinut de USR la Consiliul legislativ/ USR ataca la CCR votul

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, susţine că USR a făcut o înţelegere în Parlament cu PSD pentru a obţine o funcţie la Consiliul Legislativ pentru Eugen Dircă. Ca urmare a înţelegerii, social democratul Florin Iordache a ajuns în poziţia de preşedinte al instituţiei.

UPDATE 12.20: Grupurile parlamentare ale USR vor sesiza Curtea Constitutionala pentru alegerea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ. Conform USR, candidatii nu au intrunit numarul de voturi cerut de lege.

,,Legea 73/1993, legea Consiliului Legislativ, prevede ca numirea presedintelui si a presedintilor de sectii se face cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Aceasta sintagma tehnica inseamna ca trebuie 50%+1 din votul tuturor parlamentarilor, nu doar al celor prezenti, mai precis numirile trebuie facute in parlamentul actual cu 233 de voturi cel putin", anunta USR.

Marti, USR a propus PNL boicotarea sedintei pentru a bloca numirea lui Florin Iordache presedinte al Consiliului Legislativ, dar, conform USR, liderul deputatilor PNL, Florin Roman, a respins propunerea si ,,s-a laudat ca partidul sau va avea 113 parlamentari la vot ca sa il voteze pe Augustin Zegrean. Au venit doar 36. Dintre care 8 fosti traseisti PSD-ALDE: Sorin Cimpeanu, Daniel Constantin, Damian Florea, Ioan Balint, Remus Borza (deputati), Gioanca Eugen, Marius Nicoara, Ioan Talpos (senatori). Din cei 36, 16 au votat cu Florin Iordache".

USR anunta ca depune si un proiect de lege de limitare a mandatelor la Consiliul Legislativ, precum si o procedura de revocare.

Tomac intervine in scandalul dintre PNL si USR PLUS si arata spre USR ca ar fi tradatorul

Eugen Tomac a scris pe Facebook ca votul pentru Iordache de la PSD si Dirca de la USR a fost dat sigur de catre parlamentarii celor doua partide. El sustine ca este dreptul lor sa voteze cum doresc in Parlament, dar sa o faca asumat. Tomac mai spune ca nu este prima data cand USR si PSD fac astfel de intelegeri.

,,La fel s-a intamplat si in aceasta vara, cand Badalau a fost votat cu ambele maini pentru functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi, dar nimeni nu a recunoscut, prevalandu-se de secretul votului. In cazul votului de ieri, e clar ca a fost o intelegere politica. Noi il votam pe al vostru, voi - pe al nostru", a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Cu 185 de voturi pentru, Florin Iordache a fost ales marti presedinte al Consiliului Legislativ, iar senatorul USR George Edward Dirca a devenit presedinte al Sectiei de evidenta oficiala a legislatiei si documentare. Augustin Zegrean, sustinut de PNL, a obtinut doar 41 de voturi.

Acum, legate de inscaunarea unei persoane din anturajul lui Liviu Dragnea la o institutie care avizeaza legile din Romania.

Sursa : www.mediafax.ro