15 apr 2019 - Curtea Constituţionala

Toader, despre o sesizare la CCR pe Lazar: Sunt mecanisme pe care le activam la momentul oportun

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, referitor la o posibilă sesizare a Curţii Constituţionale pe revocarea lui Augustin Lazăr, că este vorba de mecanisme pe care "le activăm la momentul oportun". Mandatul lui Augustin Lazăr expiră pe 28 aprilie.

Solicitat sa comenteze daca se mai gandeste la o sesizare a Curtii Constitutionale pe revocarea procurorului general Augustin Lazar, ministrul Justitiei a replicat: "Sunt mecanisme constitutionale pe care le activam la momentul oportun".

Ministerul Justitiei a reluat de vineri cea de-a doua procedura de selectie a candidatilor pentru functia de procuror general, urmand ca noile interviuri sa fie sustinute pe 6 si 7 mai. Rezultatele celei de-a doua selectii vor fi comunicate pe 8 mai.

In cadrul primei proceduri de selectie a candidatilor pentru functia de procuror general, comisia de interviu a apreciat ca niciunul dintre acestia, respectiv procuror general Augustin Lazar, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul sef DIIOCT Daniel Horodniceanu si fosta adjuncta a Laurei Codruta Kovesi, procurorul Gabriela Scutea, nu indeplineste cerintele necesare pentru numirea in functie.

Mandatul actualului procuror general al Romaniei expira pe 28 aprilie.

Sursa : www.mediafax.ro