14 feb 2020 - Curtea Constituţionala

Tara in care se doreste introducerea lui Dumnezeu in Constitutie

La un secol de la revoluţia bolşevică, liderul Partidului Comunist din Rusia surprinde prin propunerea de a introduce conceptul de Dumnezeu în Constituţie. Liderul actual al partidului înfiinţat de Vladimir Lenin, Ghenadi Ziuganov, face o paralelă între creştinism şi comunism.

Propunerea de introducere a conceptului de Dumnezeu in Constitutie va fi votata in ziua in care se implinesc 150 de ani de la nasterea lui Lenin.

,,Atunci cand am studiat Biblia, in epistola apostolului Pavel am gasit principalul slogan al comunismului. <Cine nu munceste nu mananca>. De fapt, in multe moduri, codul moral al unui constructor al comunismului este bazat pe biblie", a explicat Ziuganov, potrivit rt.com.

Desi ideile lui Ziuganov sunt departe de doctrina traditionala marxista si comunista, colegii din duma de stat nu au fost surprinsi.

In trecut, acesta a declarat ca Iisus Cristos a fost primul comunist din istorie.

Inainte de venirea la putere a sovieticilor, Rusia a fost o tara profund religioasa. Liderii bolsevici au adoptat o politica ateista si au facut propaganda impotriva Bisericii ortodoxe decenii la rand. In perioada sovietica, partidul comunist a ucis mii de preoti.

Dupa destramarea URSS, multi membri ai partidului comunist si-au facut publica orientarea crestina.

80% din populatia Rusiei se declara crestina in prezent, deci nu este surprinzator ca multi reprezentanti ai sistemului sovietic promoveaza crestinismul si comunismul in acelasi timp.

In prezent, propunerea este analizata si va fi votata pe 22 aprilie, in ziua in care se implinesc 150 de ani de la nasterea lui Lenin.

Sursa : www.mediafax.ro