12 mai 2018 - Curtea Constituţionala

Seful statului: ,,Nu am nicio emotie in privinta anuntului Curtii Constitutionale legate de Kovesi"

Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Blaj, că nu are nicio emoţie în privinţa anunţului CCR din 30 mai legat de decizia în cazul refuzului preşedintelui de a o revoca pe Codruţa Kovesi.

Intrebat, dupa dezbaterea "Blaj 1848-2018: constiinta nationala si destin european", despre faptul ca, in 30 mai, Curtea Constitutionala a Romaniei va anunta care este decizia privind sesizarea conflictului institutional dintre Guvern si Presedintie, dupa ce Klaus Iohannis a refuzat sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi, Iohannis a raspuns: "Nu am nicio emotie, am toata increderea in Curtea Constitutionala".

Curtea Constitutionala a Romaniei va anunta in data de 30 mai care este decizia privind sesizarea conflictului institutional dintre Guvern si Presedintie, dupa ce Klaus Iohannis a refuzat sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi, procuror sef al DNA.

CCR va anunta daca exista un conflict institutional intre presedintie si Guvern, dupa ce joi, in sedinta, atat ministrul Justitiei cat si presedintia si-au sustinut punctele de vedere.

Sursa : www.gandul.info