09 oct 2019 - Curtea Constituţionala

Scandalul continua intre ministrul Justitiei si sefa CSM. Reactia lui Birchall, dupa ce Savonea a anuntat ca sesizeaza CCR

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat, miercuri, referitor la afirmaţiile şefei CSM, Lia Savonea, privind sesizarea CCR cu un conflict constituţional, că va reacţiona „legal şi constituţional”.

,,Voi reactiona legal si constitutional", a declarat, miercuri, Ana Birchall referitor la afirmatiile Liei Savonea, de sesizare a Curtii Constitutionale privind un conflict de natura constitutionala.

De asemenea, Birchall a afirmat ca nu a facut altceva decat sa respecte legea si nu se simte lezata de afirmatiile Liei Savonea.

Sefa CSM, Lia Savonea, a anuntat, marti seara, ca va sesiza CCR privind un conflict intre aceasta si actiunile ministrului Justitiei Ana Birchall.

,,In calitate de presedinte al CSM, am decis sa sesizez Curtea Constitutionala cu un conflict juridic de natura constitutionala fata de actiunile ministrului Justitiei Ana Birchall", a anuntat, marti, Lia Savonea.

Potrivit sefei CSM, CCR va fi sesizata din doua motive.

,,Primul: ingerinta grava in activitatea procurorilor, ma refer la activtatea de urmarire penala. Al doilea - actiuni de subminare a autoritatii CSM in calitatea sa constitutionala de garant al indepenendentei justitiei", a spus Savonea.

Sursa : www.mediafax.ro