12 dec 2019 - Curtea Constituţionala

Reactia lui Ludovic Orban, dupa ce Marcel Ciolacu a anuntat ca PSD ar putea ataca la CCR asumarea raspunderii Guvernului

Ludovic Orban a declarat că aşteaptă cu interes ca PSD să atace la CCR ordonanţa de urgenţă 51 pe a cărei abrogare şi-a asumat răspunderea Guvernul. Premierul a precizat că, prin sesizarea Curţii, PSD nu face altceva decât să continue jocul „baronilor roşii” şi al firmelor de transport.

,,Prin asta PSD-ul arata a ramas prizonier intereselor obscure ale baronilor rosii, care sunt initiatorii ordonantei de urgenta 51, care a lasat copii, elevii, fara posibilitatea de a se duce la scoala cu un transport in care sa li se suporte facilitatile la care au dreptul. De asemenea, prin ordonanta 51, nasita de aceeasi baroni rosii, practic s-a pactizat cu transportatorii care sunt obisnuiti sa efectueze curse fara sa se adapteze la conditiile si rigorile care sunt solicitate de regulamentul european si care n-ar putea sa ramana in transportul de persoane daca s-ar organiza licitatii de catre consiliile judetene si de catre autoritatile locale. Ii astept cu interes sa atace la Curtea Constitutionala, sa vad cum justifica faptul ca mentin, in trasee, companii care nu mai indeplinesc de mult conditiile tehnice si de siguranta. Companii care refuza sa ia copii, ii lasa in drum fara sa ii ia sau care daca ii accepta, ii cobora daca nu platesc contravaloarea biletului", a afirmat Ludovic Orban intrebat cum comenteaza faptul ca PSD a anuntat ca ar putea sesiza CCR privind abrogarea OUG 51.

Seful Executivului a adaugat ca sesizarea CCR este o forma de a intarzia intrarea in vigoare a proiectului de lege pe care si-a asumat raspunderea Guvernului.

,,Sa ii vad cum justifica faptul ca nu aloca resurse de la bugetul Consiliului judetean pentru decontarea navetei scolare, pentru ca atacarea la Curtea Constitutionala este, practic, o forma de tergiversare a intrarii in vigoare a proiectului de lege pe care ne-am angajat raspunderea. In privinta urgentei, pai daca nu ti-se pare urgent tie ca om care faci politica sa asiguri accesul copiilor, mai ales a copiilor din familiile vulnerabile, la scoala, inseamna ca nu intelegi nimic din ceea ce se intampla in realitatea romaneasca. Si inseamna ca PSD atacand la Curtea Constitutionala nu face altceva decat sa faca in continuare jocul baronilor rosii si a firmelor care nu vor sa se adapteze la exigentele de transport, care sunt stabilite prin regulamentul 1.370" ,a conchis Orban.

Marcel Ciolacu a declarat, joi, ca PSD momentan nu ia in calcul depunerea unei motiune de cenzura privind asumarea raspunderii Guvernului pe trei proiecte de lege, in schimb ar sesiza CCR, avand in vedere ca doua dintre actele normative sunt in dezbatere parlamentara.

Chestionat daca va sesiza PSD Curtea Constitutionala privind abrogarea OUG 5, Marcel Ciolacu a raspuns: ,,Am spus foarte clar, cele doua legi care sunt in dezbatere, noi vom sesiza. Ele sunt la finalul comisiei, mai au de intocmit raportul. Chiar una mi se pare ca e in dezbatere pe procedura de urgenta. Nu trebuie nimic modificat. Trebuie sa lasi Parlamentul sa functioneze".

Camera Deputatilor si Senatul a avut plen reunit, joi, in care premierul Ludovic Orban a prezentat amendamentele admise si respinse ale grupurilor parlamentare pe cele trei proiecte de lege pe care Executivul si-a asumat raspunderea. Sedinta s-a desfasurat fara dezbateri, doar seful Executivului prezentand amendamentele.

Sursa : www.mediafax.ro