15 oct 2020 - Curtea Constituţionala

Orban, atac la CCR, dupa ce a decis ca Parlamentul poate amana cu trei luni alegerile: "Trebuie eliminati politrucii de acolo"

Intrebat despre decizia CCR referitoare la alegerile parlamentare, premierul a lansat joi seara un atac la adresa CCR.

,,Decizia CCR mi se pare abracadabranta, mi se pare o incalcare flagranta a Constitutiei de catre organismul care trebuie sa fie paznicul Constitutiei. Eu asa ceva... Trebuie schimbat ceva, nu se mai poate asa... Trebuie schimbata componenta Curtii Constitutionale, trebuie eliminati politrucii de acolo, trebuie sa intre numai magistrati cu cariere serioase in spate, nu oameni care au facut politica si care sunt numiti acolo ca sa raspunda la comenzi politice. Multe din deciziile alea vin impotriva interselor fundamentale ale Romaniei", a spus premierul, la Digi24.

Ludovic Orban a spus ca Guvernul a atacat la CCR legea prin care parlamentul ,,si-a arogat dreptul de a stabili data alegerilor". ,,Noi am atacat si CCR se pronunta pe valabilitatea HG, care a fost luata in baza Constitutiei. Eu asemenea ineptie n-am vazut. De ce? Ca da ordine Florin Iordache si cu altii catre Dorneanu si catre judecatorii care au fost numiti politic, care dau pe banda rulanta decizii care nu au legatura cu Constitutia si democratia?", a mai spus premierul.

Curtea Constitutionala (CCR) a stabilit, in motivarea deciziei prin care constata caracterul constitutional al legii care prevede ca Legislativul stabileste data alegerilor parlamentare, ca hotararea de guvern prin care a fost deja stabilita aceasta data pentru ziua de 6 decembrie isi va inceta efectele odata cu intrarea in vigoare a acestui act normativ.

Sursa : www.mediafax.ro