15 sep 2020 - Curtea Constituţionala

NEWS ALERT CCR a respins sesizarea Guvernului Orban post factum. Motiunea de cenzura depusa de PSD era constitutionala

Curtea Constituţională a României a respins, marţi, cererea primul-ministru Ludovic Orban şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, generat de modalitatea în care s-a înregistrat moţiunea de cenzură.

In urma deliberarilor, CCR a decis, cu unanimitate de voturi, sa respinga cererea formulata de primul-ministru si a constatat ca nu exista conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si Parlament, generat de modalitatea in care Parlamentul a inregistrat si prezentat Motiunea de cenzura ,,Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mita generalizata. Belsug in buzunarele clientelei PNL, saracie in buzunarele romanilor".

Potrivit CCR, doi membri ai Curtii, fiind de acord ca nu exista conflict juridic de natura constitutionala, au apreciat ca cererea trebuia respinsa exclusiv ca inadmisibila.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica premierului si presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului.

Argumentele retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Sursa : www.mediafax.ro