14 feb 2020 - Curtea Constituţionala

Motivarea CCR: Melescanu nu putea fi propus sef la Senat din partea PSD

CCR a motivat decizia de a declara neconstituţională alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului prin faptul că PSD nu putea propune un senator din alt grup.

CCR a motivat decizia de a declara neconstitutionala alegerea lui Teodor Melescanu in functia de presedinte al Senatului prin faptul ca PSD nu putea propune un senator din alt grup.

Teodor Melescanu nu putea fi propus ca sef al Senatului din partea PSD, deoarece facea parte grupul parlamentar ALDE in timp ce propunerea sa la a doua functie in stat a venit din partea social-democratilor, se arata in motivarea decizie Curtii Constitutionale a Romaniei din 22 ianuarie.

Judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca Teodor Melescanu a fost ales nelegal in functia de presedinte al Senatului.

Dupa decizia judecatorilor constirutionali de a admite sesizarea de neconstitutionalitate a alegerii sale la sefia Senatului, Melescanu a demisionat din functie inainte de publicare motivarii.

Teodor Melescanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, presedinte al Senatului. Ca urmare a alegerii lui Teodor Melescanu la sefia Senatului, cu sustinerea PSD, fostul ministru de Externe a fost exclus din ALDE.

Sursa : www.mediafax.ro