22 oct 2020 - Curtea Constituţionala

Misterul votului pentru Florin Iordache, inca nedeslusit. PNL depune la CCR sesizare privind numirea lui la Consiliul Legislativ

Liberalii au depus la CCR sesizarea privind numirea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ. Ei acuză că Iordache nu a primit numărul necesar de voturilor obţinute, este membru de partid şi nu îndeplineşte condiţia referitoare la buna reputaţie profesională.

PNL sustine ca Florin Iordache nu a intrunit numarul necesar de voturi. Acesta a obtinut 185 de voturi, dar necesarul era de 234, respectiv majoritatea deputatilor si senatorilor si nu doar a celor prezenti.

Totodata, in sesizarea PNL se arata ca Florin Iordache nu indeplineste conditia legala referitoare la buna reputatie profesionala si morala, prevazuta de Legea de functionare a Consiliului Legislativ.

,,Conform Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, reputatie inseamna parere publica, favorabila sau defavorabila, despre cineva sau ceva, felul in care cineva este cunoscut sau apreciat; renume; faima. Or, parerea publica cu privire la Florin Iordache este in contradictie cu bunul <renume> sau cu buna parere publica favorabila>. Buna reputatie morala nu rezulta din niciun act depus la dosarul de candidatura", se mentioneaza in sesizare.

De asemenea, PNL reclama ca presedintele Consiliului Legislativ nu trebuie sa fie membru al unui partid politic.

"A accepta ideea ca presedintele Consiliului Legislativ poate fi membru al unui partid politic pana in ziua inceperii activitatii semnifica o infrangere a dispozitiei legale in vigoare", mai sustin liberalii.

Fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, a fost votat, marti, sa fie presedintele Consiliului Legislativ. Iordache a obtinut mai multe voturi decat fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean.

Sursa : www.mediafax.ro