04 iun 2018 - Curtea Constituţionala

Ministrul Justitiei anunta ca a trimis scrisoarea catre OECD pentru clarificari legate de declaratiile lui Drago Kos, care a criticat decizia CCR si l-a amenintat

Tudorel Toader a anunţat, luni, că a transmis scrisoarea Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), pentru ca aceştia să clarifice dacă declaraţiile atribuite lui Drago Kos, care a criticat decizia CCR şi l-a ameninţat, au fost făcute în nume propriu sau în numele Organizaţiei.

"Pentru a se clarifica daca declaratiile atribuite dlui Kos au fost facute in nume personal sau in numele OECD, am transmis scrisoarea catre OECD !" a scris ministrul Justitiei, pe Facebook.

De altfel, Tudorel Toader anuntase de sambata ca va face acest pas.

"Amenintari de la OECD, sau manipulari interne ? Luni dimineata,ma voi adresa OECD pentru a comunica in mod oficial daca afirmatiile dlui Drago Kos au fost facute in nume propriu sau in numele OECD, asa cum acrediteaza titlul materialului intocmit de Ziare.com. Intr-un articol publicat in data de 1 iunie, se afirma faptul ca in numele OECD, dl Drago Kos a facut o serie de afirmatii, de o mare gravitate, la adresa instantei de contencios constitutional romane. Totodata, aceeasi publicatie, citeaza, atribuind aceleiasi surse, de asemenea in numele OECD, afirmatiile potrivit carora "Ministrul vostru al Justitiei va invata curand, intr-un mod dur, ca este intr-o mare eroare.", a scris Tudorel Toader, sambata, pe Facebook.

In interviu, seful structurii anticoruptie din cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, Drago Kos, este citat declarand ca "recenta decizie a CCR contravine in mod evident echilibrului puterilor in stat in tara dvs si independentei sistemului judiciar".

Curtea Constitutionala a aratat, in comunicatul oficial privind decizia de existenta a conflictului institutional intre presedinte si ministrul Justitiei, ca seful statului urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.

Sursa : www.mediafax.ro