12 dec 2019 - Curtea Constituţionala

Marcel Ciolacu anunta ca PSD ar putea sesiza CCR pe asumarea raspunderii Guvernului Orban

Marcel Ciolacu a declarat, joi, că PSD momentan nu ia în calcul depunerea unei moţiune de cenzură privind asumarea răspunderii Guvernului pe trei proiecte de lege, în schimb ar sesiza CCR, având în vedere că două dintre actele normative sunt în dezbatere parlamentară.

,,Nu, pentru aceste trei legi nu ia in considerare nicio motiune de cenzura. Ele nu fac referiri pe fondul, culmea sunt intr-o zona foarte inaintata de dezbatere in Parlament, atat in Senat, cea pe justitiei in Senat si cea pe transporturi in Camera. E posibil ca cele doua legi sa fie la votul final. Atunci nu intelegem de ce s-a venit cu asumarea. Considera ca exista un conflict constitutional, atata timp cat legile sunt in dezbatere", a afirmat Marcel Ciolacu, joi, la Parlament, intrebat daca PSD ia in calcul depunerea unei motiuni de cenzura.

Chestionat daca va sesiza PSD Curtea Constitutionala privind abrogarea OUG 5, Marcel Ciolacu a raspuns: ,,Am spus foarte clar, cele doua legi care sunt in dezbatere, noi vom sesiza. Ele sunt la finalul comisiei, mai au de intocmit raportul. Chiar una mi se pare ca e in dezbatere pe procedura de urgenta. Nu trebuie nimic modificat. Trebuie sa lasi Parlamentul sa functioneze".

Camera Deputatilor si Senatul a avut plen reunit, joi, in care premierul Ludovic Orban a prezentat amendamentele admise si respinse ale grupurilor parlamentare pe cele trei proiecte de lege pe care Executivul si-a asumat raspunderea. Sedinta s-a desfasurat fara dezbateri, doar seful Executivului prezentand amendamentele.

Potrivit Constitutiei, sunt trei zile in care Opozitia poate depune motiune de cenzura cu privire la proiectele pe care si-a asumat raspunderea Guvernului.

Sursa : www.mediafax.ro