12 iun 2018 - Curtea Constituţionala

Laura Codruta Kovesi, prima aparitie publica dupa publicarea deciziei CCR - FOTO, VIDEO

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, participă, marţi seara, la recepţia oferită cu prilejul Zilei de naştere a Majestăţii sale Regina Elisabeta a II-a, la eveniment fiind aşteptat şi şeful statului, Klaus Iohannis.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a ajuns la receptia receptia oferita cu prilejul Zilei de nastere a Majestatii sale Regina Elisabeta a II-a inainte de ora 18.40.

Ea a purtat o scurta conversatie cu procurorul general, Augustin Lazar.

Este prima aparitie publica a Laurei Codruta Kovesi de la publicarea deciziei CCR referitoare la revocarea sa din functie.

Joi, CCR a publicat motivarea, de 133 de pagini, in cazul conflictului presedinte- ministrul Justitiei, generat ca urmare a refuzului presedintelui Iohannis de a o revoca pe Laura Codruta Kovesi din functia de procuror sef al DNA.

"Una dintre conditiile realizarii obiectivelor fundamentale ale statului roman o constituie buna functionare a autoritatilor publice, cu respectarea principiilor separatiei si echilibrului puterilor, fara blocaje institutionale. De asemenea, textul art.146 lit.e) din Constitutie nu confera Curtii Constitutionale atributia de a constata doar existenta conflictelor juridice de natura constitutionala, ci pe aceea de a solutiona aceste conflicte", se arata in motivarea Curtii.

Sursa : www.mediafax.ro