13 oct 2020 - Curtea Constituţionala

Guvernul a atacat la CCR majorarea pensiilor

Stii ca Parlamentul a aprobat cresterea pensiilor cu 40%, in forma dorita de social-democrati. Iti spun acum un scenariu pe care ti l-am prezentat si atunci. Guvernul a atacat la Curtea Constitutionala aceasta crestere. Motivul? Acelasi invocat de liberali, de-a lungul discutiilor: nu sunt bani.

Guvernul arata ca parlamentarii nu au identificat sursele clare de finantare a majorarilor propuse, necesare pentru a acoperi cheltuielile urmarite si care sa reflecte principiul echilibrului bugetar.

Dupa cum stii, mai multe modificari au fost facute pe rectificarea bugetara si legea asigurarilor sociale, prin amendamente ale PSD. Ei au cerut ca pensiile sa se majorize cu 40%, de la 1 septembrie 2020, si totodata, sa creasca si salariile profesorilor. De asemenea, 1,5 miliarde de lei erau alocate catre administratiile locale, alte peste 5 milioane de lei la bugetul Camerei Deputatilor, bani alocati Start-Up Nation si 20 de milioane de lei pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului.

Guvernul a spus, atunci, ca Romania ar intra intr-o criza economica daca s-ar aplica modificarile. Dupa cum vezi, astazi, PNL si-a spus, astazi, punctul de vedere si in fata Curtii.

Sursa : www.mediafax.ro