04 nov 2020 - Curtea Constituţionala

Guvernul a atacat la CCR legea care prevede stimulentele de risc pentru profesori

Guvernul a atacat la Curtea Constitutionala Legea pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din invatamant in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-COV 2.

Potrivit legii, beneficiaza de un stimulent de risc in cuantum de 2000 de lei lunar, pentru personalul didactic si in cuantum de 1500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic.

,,Stimulentul de risc se acorda pe durata desfasurarii cursurilor aferente anului scolar/universitar pe perioada starii de alerta/starii de urgenta, proportional cu timpul in care isi desfasoara fizic activitatea in cadrul unitatilor de invatamant in prezenta anteprescolarilor/prescolarilor/elevilor/studentilor", conform legii.

De asemenea, Executivul a sesizat CCR cu privire la Legea privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvemului nr. 166/2020 pentm modificarea Legii nr. 173/2020 privind unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica.

Sursa : www.mediafax.ro