28 sep 2021 - Curtea Constituţionala

Florin Citu, dupa decizia CCR: Mi-a dat dreptate, a spus ca este conflict juridic

Premierul Florin Citu a spus marti ca CCR i-a dat dreptate in ceea ce priveste conflictul dintre Guvern si Parlament pe tema motiunii de cenzura.

,,In primul rand trebuie sa asteptam motivarea deciziei CCR. Stiti foarte bine ca o decizie a CCR trebuie, in integralitatea ei, respectata de toata lumea, inclusiv de Parlamentul Romaniei. Putem sa interpretam, eu spun ca mi-a dat dreptate CCR, a spus ca este conflict juridic. Dupa aceea spune, pentru a inchide aceasta problema trebuie sa mearga la vot si singura solutie este sa fie respinsa, dar asta este ce vad eu", a declarat marti Florin Citu.

Acesta a spus ca, in caz contrar, ,,vom apela la CCR din nou si veti vedea ca vom avea dreptate".

Referitor la cea de-a doua motiune, depusa de PSD, premierul spune ca in Parlament este o competitie a celor care vor sa arunce tara in aer: ,,Pe de-o pare avem o coalitie USR-AUR, pe de alta parte PSD, se intrec pentru a arunca tara in haos si vor sa dea jos Guvernul", a mai spus Citu.

CCR a decis ca motiunea de cenzura depusa de parlamentarii AUR si USR PLUS este valida si poate fi dezbatuta si votata in Parlament. In prezent, Guvernul Citu este vizat de doua motiuni de cenzura, cea de a doua fiind depusa marti de PSD.

Decizia membrilor Curtii Constitutionale a fost luata in unanimitate. Acestia au constatat ca motiunea depusa la Parlament de AUR si USR PLUS nu e invalida. Practic, CCR a decis ca Parlamentul poate sa dezbata si sa voteze motiunea de cenzura.

Conflictul dintre Guvern si Parlament pe tema motiunii de cenzura a fost judecat de Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), marti, la trei zile dupa Congresul PNL, in care a fost ales presedinte premierul in functie, Florin Citu.

Sursa : www.mediafax.ro