25 mar 2019 - Curtea Constituţionala

Dragnea, despre conflictul sesizat la CCR pe tema completelor specializate: Cu ce ma avantajeaza? Imi da anii din viata?

Liviu Dragnea s-a întrebat, luni, în legătură cu sesizarea la CCR a unui conflict juridic între Parlament şi ÎCCJ pe tema completelor specializate, cu ce l-ar avantaja o astfel de obiecţie de neconstituţionalitate, precizând retoric „îmi dă anii din viaţă?”.

,,Am vorbit cu Florin Iordache azi inainte de CEx. M-a informat ca a luat aceasta decizie vineri. In opinia lui, si a facut-o nu in numele sau, ci ca presedinte al Camerei Deputatilor, epntru ca in opinia lui e un conflict juridic de natura constitutionala si acolo nu s-a respectat legea de a exista complete de trei judecatori. Este o coincidenta si faptul ca respins acelasi aer cu multi oameni. Pe subiectul acesta vad ca abordarea e foarte interesanta. Sigur nu e o comparatie fortata, vad ca se pune problema la cel care sesizeaza, nu la cel care incalca legea. CCR a descoperit un fapt destul de grav. Daca si acum au dreptate in speta asta. Un roman e chiar asa exagerat sa isi doreasca sa fie judecat de un complet compus legal. Problema e cu ce ma avantajeaza pe mine? Imi da anii din viata? Imi mai da mie cineva inapoi viata, ca am spus oamenilor sa vina la vot. Cu ce ma avantajeaza pe mine recursul in anulare. Miza mea nu e premierul Romaniei. Miza mea e programul de guvernare", a afirmat Liviu Dragnea, luni, la finalul sedintei CEx al PSD de la Parlament.

Reactia liderului social-democratilor, vine in contextul in care Florin Iordache a sesizat, vineri, Curtea Constitutionala asupra unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), pe Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, pe tema completelor specializate.

Articolul respectiv prevede ca: ,,Pentru judecarea in prima instanta a infractiunilor prevazute in prezenta lege, se constituie complete specializate".

Procurorii Sectiei Speciale au transmis conducerii instantei supreme o adresa prin care solicita detalii cu privire la constituirea completelor specializate din ICCJ, potrivit unor surse judiciare. Raspunsul transmis arata ca toti magistratii de la ICCJ sunt specializati pe fapte de coruptie.

La termenul de luni, avocati din dosarul DGASPC, in care si cei ai lui Liviu Dragnea, au invocat o nulitate absoluta privind condamnarea de la fond, pronuntata de completul de 3 judecatori. Concret, avocatii vor rejudecarea fondului cauzei de catre un complet de 3 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie specializat pe fapte de coruptie.

Avocatii mai spun ca a fost constituit nelegal completul de 3 judecatori care a pronuntat decizia in prima instanta.

Sursa : www.mediafax.ro