09 nov 2022 - Curtea Constituţionala

Decizie CCR: Cele trei Legi ale Justitiei sunt constitutionale

Cele trei Legi ale Justiţiei sunt constituţionale, a decis miercuri Curtea Constituţională a României. Judecătorii CCR au respins toate sesizările Opoziţiei şi Avocatului Poporului.

Cele trei Legi ale Justitiei sunt constitutionale, a decis miercuri Curtea Constitutionala a Romaniei, respingand astfel toate sesizarile Opozitiei si Avocatului Poporului.

Cele trei legi vor fi promulgate de presedintele Klaus Iohannis si vor intra in vigoare in perioada urmatoare.

Coalitia de la Putere sustine ca odata cu intrarea in vigoare a noilor Legi ale Justitiei, Romania are mai multe sanse in acest an de a scapa de monitorizarea MCV si de a intra in spatiul Schengen.

,,Aceste legi ne arunca inapoi cu foarte multi ani, in perioada de preaderare, cand Adrian Nastase si acolitii sai - Catalin Voicu, Rodica Stanoiu si altii - creasera o caracatita care sufocase intreaga justitie. La fel si acum. Sub pretextul imbunatatirii legilor justitiei si sub ambalajul unei asa-zise reforme, puterea actuala duce, de fapt, inapoi justitia din Romania. Vedem ca actuala coalitie a fortat la maximum adoptarea acestor legi, nu a asteptat avizul Comisiei de la Venetia, Comisie la care, vedem in aceste zile, a avut grija sa desemneze un politruc, o fosta senatoare cu state vechi in PNL. Aceste legi, pe langa faptul ca oligarhizeaza tot sistemul judiciar, fac extrem de mult rau intregii societati. Romanii care se vor intersecta, la un moment dat, cu vreun politician nu vor avea nicio sansa pentru ca toate aceste mecanisme create vor lucra in favoarea acelui politician. Cei din PSD si PNL vor sa toace miliardele din PNRR si banii din bugetul tarii in mod discretionar, fara sa fie deranjati in niciun fel de justitia din Romania", declara Stelian Ion, deputat USR si fost ministru al Justitiei.

Sursa : www.mediafax.ro